Zverejnené 26. júla 2023

Podľa nariadenia (ES) č. 1272/2008 by všetky zmesi, osviežovače vzduchu alebo éterické oleje mali byť riadne označené. Klasifikácia týchto produktov je založená na použitých surovinách, ktoré sú klasifikované podľa ich obsahu.

Je dôležité poznamenať, že prírodné aj syntetické suroviny sú testované na ich vplyv na ľudské zdravie, život a životné prostredie. Každá surovina je následne klasifikovaná podľa výsledkov testov.

Pokiaľ ide o prírodné suroviny, ako sú esenciálne oleje, ide o vysoko koncentrované prírodné extrakty s vysokými koncentráciami surovín uvedených v zákone. V dôsledku toho sa dá predpokladať, že neexistuje pravý prírodný esenciálny olej bez akéhokoľvek piktogramu.

Existuje však rastúci dopyt zo strany zákazníkov po produktoch bez piktogramov, pretože sa domnievajú, že tieto produkty sú „prírodné“. To viedlo k rôznym stratégiám, ktoré niektorí výrobcovia použili na zakrytie skutočných vlastností svojich produktov pred spotrebiteľmi.

Zostaňme informovaní a robme vedomé rozhodnutia, pokiaľ ide o produkty, ktoré používame. Pochopenie klasifikácie prírodných a syntetických zložiek je kľúčové pre zabezpečenie nášho blahobytu a zdravia nášho životného prostredia.

Waldemar Stasiak


blízko-btn

    Spojte sa!

    blízko-btn

      PÝTAJTE SI CENU ZA ​​TENTO PRODUKT.

      blízko-btn

        ODPORÚČTE TENTO PRODUKT SVOJIM PRIATEĽOM.

        Design webových stránok a Vývoj webových stránok by TIS